Is een klamboe of bedhemel gevaarlijk voor baby’s?

Een klamboe om een wieg of ledikantje staat ontzettend leuk, maar is het wel zo veilig?

Als je op zoek bent naar babykamerinspiratie of de laatste trends opzoekt, dan kom je al snel tot de ontdekking dat klamboes ontzettend populair zijn. Aan voorbeelden geen gebrek. Betekend dit dat de klamboes helemaal veilig zijn? Nee, helaas is dit niet het geval. Het grootste gevaar zit erin dat baby’s kunnen proberen om de klamboe te grijpen en de stof om zich heen kunnen wikkelen. Gelukkig zijn er voldoende maatregelen die je zelf kan treffen om gevaarlijke situaties te voorkomen!

1: Het verstikkingsgevaar bij een klamboe zit meestal in loshangende koortjes. Zorg er daarom voor dat deze verwijderd worden.

2: Kies voor een klamboe van dunne en luchtige stof, zodat hier doorheen geademd kan worden, mocht deze in het wiegje of bedje getrokken worden.

3: Vergroot de afstand tussen het hoofdeinde van de wieg of het bedje en de klamboe. Dit voorkomt dat korte armpjes bij de klamboe kunnen komen.

4: Overweeg om de klamboe tijdelijk weg te halen. Zodra baby’s leren dat ze dingen kunnen grijpen, willen ze alles hebben. Ze zijn te jong om te begrijpen wanneer iets niet mag. Daarom kan je ervoor kiezen om tijdens deze fase geen klamboe in de kamer te hebben hangen. De klamboe kan terug gehangen worden in de peuter fase.

MijnNami Veiligheidsmaatregelen

Gelukkig houden we bij MijnNami rekening met de veiligheid van jouw kleine. De MijnNami klamboes zijn gemaakt van luchtig en ademend eco-vriendelijk katoen. Er zitten geen losse koordjes of strikjes binnen bereik van baby’s en peuters. Alle klamboes worden geleverd met twee soorten ophangbevestiging. Je kunt ervoor kiezen om de klamboe te bevestigen met schroeven, maar we leveren ook speciale extra sterke dubbelzijdige tape. Hierdoor wordt het makkelijk om de klamboe te verplaatsen of tijdelijk te verwijderen als de positie toch niet naar wens is.

MijnNami Klamboes

Bekijk nu onze extra veilige klamboes voor de baby of kinderkamer. Gemaakt van 100% eco-vriendelijk katoen.

Shop nu