Wat is een leuk cadeau voor een babyshower?

Een cadeautje voor een ongeboren baby uitkiezen is zo makkelijk nog niet! Graag geven wij een paar tips om je op weg te helpen.

Wat is de economische status van de ouders?

Misschien is dit gek om over na te denken, maar als je de economische status van de toekomstige ouders in gedachten houdt, is het veel makkelijker om een geschikt cadeau uit te kiezen.

Lage economische status:

Ouders met een lage economische status kunnen het moeilijk hebben met de hele babyuitzet bij elkaar krijgen. Een babyuitzet is nou eenmaal een flinke investering. Deze ouders zijn veel meer geholpen bij praktische cadeautjes. Hoewel praktische cadeautjes misschien minder leuk zijn om te geven, zullen de ouders daarentegen juist extra dankbaar zijn voor de producten die ze goed kunnen gebruiken. Denk hierbij aan luiers, spuugdoeken, inbakerdoeken, extra flesjes, speentjes, rompertjes en kleertjes. Wil je een groot cadeau geven? Dan is het leuk om een kraammand samen te stellen met diverse praktische babyproducten.

Hoge economische status:

Ouders met een hoge economische status zullen geen problemen hebben met alles voor de baby te kopen wat ze maar wensen. De babykamer is ongetwijfeld volgeladen met kleertjes, speelgoed en producten. Wat geef je aan ouders die alles al hebben? Kies hier voor een uniek en creatief cadeau. Deze ouders hebben niks nodig, dus je kan iets kiezen om ze te verrassen. Denk bijvoorbeeld aan een custom product waar de naam van de baby op staat. Is dit nog onbekend? Overweeg dan eens babyshower invulkaarten om een mooie herinnering tijdens de babyshower te maken. Andere leuke cadeautjes zijn alles wat de ouders helpt om mooie herinneringen te maken met hun toekomstige kleine. Denk aan mijlpaalkaarten, een mijlpaaldeken, fotoboek, babyboek… Wil je liever een ander cadeau geven? Kies dan bijvoorbeeld voor unieke babykleding, leuke mutsjes met dierenoortjes of spullen die matchen met de babykamer.

Wat is de lifestyle van de ouders?

Een andere vraag die je jezelf kan stellen om een geschikt babyshowercadeau uit te kiezen is wat is de lifestyle van de ouders?

Thuisblijf ouder(s):

Wanneer één van de ouders van plan is om thuis te blijven voor de baby, dan zijn leuke cadeau ideeën alles wat de thuisblijf ouder kan helpen om wat tijd vrij te maken. Denk hierbij aan een wipstoel waarin de baby gezet kan worden of een activiteiten speelkleed. Er is ook een ruime keuze aan interactief speelgoed wat de aandacht van de baby kan trekken en de baby zoet kan houden.

De baby gaat vanaf jonge leeftijd naar een oppas (zoals opa en oma) of de kinderopvang

Als je weet dat de baby vaak ergens heen zal gaan, dan is het leuk om een cadeau te geven wat praktisch is om mee te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tas of rugzakje met naam van de baby erop. Hierop kunnen de papa en mama alle benodigdheden stoppen wanneer de baby ergens heen gaat. Flesjes en speenkoordjes met naam zijn superhandig voor de kinderopvang en dit is ongetwijfeld iets waarover de ouders zelf nog niet nagedacht hebben.

Ouders die er vaak op uitgaan:

Wanneer de ouders veel reizen of veel op bezoek zullen gaan bij vrienden en familie, dan is het leuk om een cadeau uit te kiezen wat hierop aansluit. Denk bijvoorbeeld aan een babynestje waardoor de baby overal kan slapen waar ze maar zijn. Een (extra grote) luiertas zal ook veel gebruikt gaan worden. Andere handige producten zijn een opvouwbaar verschoonmatje en een wetbag. In een wetbag kunnen vieze luiers en/of kleding gestopt worden zonder dat deze waterproof bag zal doorlekken in de luiertas. De ouders in spé zullen zelf waarschijnlijk nog niet nagedacht hebben over dit soort producten. Alles om eten of drinken in mee te nemen zal ook veel gebruikt gaan worden. Denk hierbij aan leuke snackboxjes voor de kleine, een mini blender met receptenboekje voor fruithapjes of opbergdoosjes voor melkpoeder.

Heel veel succes met het uitkiezen van een babyshowercadeau! Vergeet niet om ook van het shoppen te genieten. Er zijn ontzettend veel leuke producten op de markt voor pasgeboren baby’s.