Van kaarten knutselen naar babyshower kaarten ontwerpen

“Hey, weet je wat je al een tijdje niet meer hebt gedaan? Kaarten maken.” Bedenkelijk keek mijn man naar de speciale papierschaar die hij in zijn hand hield. Kaarten maken is inderdaad één van de hobby’s die ik al heel lang niet meer doe. Het is niet dat ik er geen zin in heb, ik heb gewoon geen zin in alle spullen pakken voor het knutselen. Ik heb geen zin om de keukentafel onder de lijm en glitters te hebben zitten. Ik heb geen zin in mijn dochter die er met de helft van de spullen vandoor zal proberen te gaan. Het geeft zoveel gedoe om even een kaartje te maken en de kaartjes die ik maak? Ik heb geen idee wat ik ermee moet doen. Ze gaan in een doos en worden jarenlang niet meer bekeken.

Toch is het idee blijven hangen. Ik houd van creatieve dingen doen. Ik houd van kaartjes maken, ik heb alleen geen zin in de enorme chaos die ik zelf veroorzaak tijdens het knutselen. Uit een gevoel van nostalgie heb ik mijn doos met gemaakte kaarten open getrokken voor de eerste keer in vier jaar tijd. Ik herinnerde me hoeveel plezier ik erin had. Kaarten maken… maar dan zonder de rotzooi.

Zou dat mogelijk zijn? De afgelopen week heb ik hier en daar geïnformeerd, prijzen uitgezocht en banden aangehaald met een lokale drukkerij. Zeker tijdens dit moeilijke Corona tijdperk is het belangrijk om lokale ondernemers te ondersteunen. Binnen een dag was ik eruit. Kaarten maken zonder rotzooi is zeker mogelijk. Ik hoef het alleen maar te digitaliseren!

De drie dagen daarop heb ik alleen maar ontworpen. De potten thee naast mijn computer waren niet aan te slepen. Ik heb gezeten totdat ik van de pijn in mijn benen niet maar aan de computer kon zitten, maar dat geeft niet. Ik heb er namelijk ontzettend van genoten om dit te doen! Vol plezier heb ik gewerkt aan kaarten voor een babyshower. Ik heb de thema’s en stijlen zo divers mogelijk proberen te maken. Het éne idee na het andere idee borrelde op en er was geen houden meer aan. Het mooiste aan dit alles? De lokale drukkerij is bereid om alles in kleine oplage te drukken. Zodra er een bestelling binnenkomt voor de babyshower kaarten, stuur ik de bestelling door naar de drukkerij en hij zorgt dat de kaarten binnen 24-48 uur klaar liggen om op te halen.

Ik heb niet alleen plezier gehad in het ontwerpen, ik ben ook ontzettend trots dat ik iets ontworpen heb wat op ieder moment geproduceerd kan gaan worden. De kwaliteit van het papier voor de kaarten is vastgesteld en de proefdrukken zijn gedaan, maar het blijft spannend om een ontwerp te zien veranderen in een daadwerkelijk product. Ik vond het erg spannend om mijn ontworpen online te zetten, maar wat ben ik trots dat er binnen 24 uur al 20 kaarten verkocht zijn. Ik wil alle klanten bedanken voor hun steun tijdens deze moeilijke tijden. Natuurlijk wil ik ook de Grafische Bron bedanken voor hun bereidheid om alle bestellingen zo snel mogelijk te drukken en klaar te leggen voor mijn klanten.

Veel liefs,

Anita