Interview MijnNami Mama – Sanne met Kayden

Wie ben je?

Ik ben Sanne (26) en woon samen met mijn vriend Rick (26) in Oldemarkt. Dit jaar zijn wij trotste ouders geworden van Kayden.

Vertel ons iets Kayden

Kayden is 4maanden oud, al sinds zijn geboorte is hij een tevreden man. Hij is altijd vrolijk en vermaakt zichzelf prima. Kayden is op dit moment heel veel aan het ontdekken zoals zijn stem en zijn handjes. Hij begint zich te laten horen, hele gespreken komen uit zijn mond. Ik geniet er echt van hoe hij erop in gaat als je terug praat. Hij grijpt er lekker op los en schrikt soms van zichzelf. Ik kan hier eigenlijk wel om lachen. Hij lacht dan vrolijk terug. We zijn net begonnen met zijn groente hapjes. Je kan hem van alles aanbieden en smakt dit heerlijk weg. Tijdens de hapjes hebben wij altijd veel lol. Mama danst en zingt en hij lacht erop los.

Een relatie met een man in uniform… Veel vrouwen dromen hiervan! Hoe is jouw relatie anders dan wanneer jouw partner een kantoorbaan had gehad?

Ik wist waar ik aan begon toen ik met Rick ging. Hij is een militair en is daardoor meerdere malen van huis geweest voor een langere periode. In het begin was dit heel apart, helemaal alleen in huis… Niemand om mee af te spreken of te praten. Ik woonde net bij hem en ik kende niemand. Ik voelde me in die periode heel eenzaam… Nu 7 jaar later ben ik er natuurlijk aan gewend, maar leuk is anders. Vooral nu wij onze wonder Kayden hebben. Het is natuurlijk niet alleen maar negatief. Rick is bijvoorbeeld standaard vrijdag vrij. Zo heeft hij qualitytime met Kayden. Hij kan ook makkelijk vrij krijgen wanneer dit nodig is.

Hoe stoer is het om straks te zeggen: Mijn papa is militair !

Er bestaat altijd een kans dat Rick uitgezonden wordt of dat hij deel moet nemen aan oefeningen waardoor hij een langere periode van huis is. Tijdens jouw zwangerschap is Rick acht weken weggeweest. Met een kleine Kayden van 9 weken oud, moest Rick ook twee weken lang weg op oefening. Hoe ga je hiermee om?

Zoals ik al aangaf had ik het in het begin heel moeilijk mee… Ik ben verhuist van Utrecht naar Steenwijk. Dit is een heel groot verschil. Ik voelde me vaak eenzaam als Rick wegging. Inmiddels ben ik er aan gewend als hij weg moet. Het is natuurlijk altijd lastig, maar ik heb me erbij neergelegd. We skypen regelmatig en ik spam zijn telefoon vol met foto’s haha. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik nog niet alleen ben geweest met Kayden sinds ik zelf weer werk. Ik moet er ook niet aan denken om met de kleine man een lange periode alleen te zijn.

Niet alleen Rick is de bezige bij in jullie gezinnetje. Zelf werk je als assistent manager bij een baan op lange afstand. Hoe zorg jij ervoor dat je jouw gezin draaiende houdt?

Ik werk inderdaad op lange afstand. Elke dag weer 45 min heen en 45 min terug. Ik werk al 10 jaar bij dit bedrijf en doe het nog altijd met plezier. Kayden gaat de dagen dat ik werk naar de opvang hij vermaakt zich prima daar en ik krijg leuke foto’s toegestuurd. Rick is altijd 17:00 vrij en zorgt dan dat het eten klaar staat als ik thuis kom. In het weekend doen wij de meeste dingen in het huishouden. Ik ben minder gaan werken om meer bij Kayden te zijn en zodat het huishouden bij blijft. Ik heb respect voor de alleenstaande mama’s die een fulltime baan hebben.

De vraag die bijna iedere mama heeft en wat ongetwijfeld nog lastiger is in zo’n druk huishouden… Hoe blijf je tijd voor jezelf vrijmaken?

Het is heel belangrijk om tijd voor jezelf te maken doe dit ook, want je hebt het echt nodig! Wij hebben duidelijke afspraken gemaakt. Zo ga ik twee keer per week naar kickboksen. Rick sport thuis. Hoe handig is dat?

Welke MijnNami producten gebruik jij graag en waarom?

Wij ontvingen echt een leuk pakket met een lepelflesje, bandana slabbetjes van biologisch katoen, eco-vriendelijke bijtring en een speenknuffel aapje. We hebben direct een slab om gedaan en de lepelfles uitgeprobeert Ik kan je het echt aanraden de lepel is smal en handig in gebruik. Kayden kon makkelijk met deze lepel eten en smikkelde erover. Het slabje was ook zeker nodig. Kayden in een beste knoeikont. De speenknuffel vond hij minder om op te spenen. Hij wil er alleen maar mee spelen en heerlijk mee knuffelen.

Hoe was het om foto’s te maken voor MijnNami?

Wij vinden foto’s maken erg leuk, vooral van onze kleine man. Hij weet ook echt dat hij gefotografeerd wordt, want hij zet zijn meest mooiste blikken op. Wat ook grappig is, als ik mijn telefoon voor hem houd om een filmpje te maken dan is hij alleen op de telefoon gericht. Slimmerik.

Heb je nog tips en tricks die je wil delen met andere ouders?

Dit is ons eerste kindje en ik was ook bang hoe wij het zouden doen… maar blijf jezelf en volg je moedergevoel. Je kleine laat het wel merken als hij ergens niet mee eens is.

Bekijk hier onze fotogalerij voor MijnNami
Instagram has returned invalid data.