Interview MijnNami Mama – Shirley met Jules

Wie ben je?

Ik ben Shirley, 26jaar en de trotse mama van Jules. Ik woon samen met mijn vriend Tobias in Heusden, Belgie. Ik werk als zorgkundige in de thuiszorg.

Vertel ons iets over Jules

Jules is nu bijna 10 maanden oud. Ik heb borstvoeding gegeven tot hij 7 maanden oud was. Hij was daardoor een erg aanhankelijke baby naar mij toe. Dit maakte het wel eens moeilijk om hem even in de speelgym te leggen of op de speelmat. Hij wilde bij mama zijn en dat liet hij horen. Dit vond ik niet heel erg natuurlijk. Nu mis ik soms die momentjes van ons alleen.

Jules was ’s nachts geen goede slaper. Hij kon 3-5 maal wakker worden op een nacht. Na 9 maanden met gebroken nachten slaapt hij eindelijk door. Mama blij en papa blij! Nu komt de volgende hindernis. Hij heeft kruipen en staan ontdekt, dus we kunnen hem geen moment uit het oog verliezen. Als hij de kans krijgt pakt hij alles wat hij maar pakken kan. TV bakjes, zakdoekjes, je kan het zo gek niet bedenken. Hij kan mij ontzettend laten lachen met alle dingen die hij nu leert en doet. Hij heeft bijvoorbeeld net ontdekt dat hij kan roepen, dit is ontzettend plezant. Lachen kan hij als de beste. Het is een schatje!

Soms is een zwangerschap gepland en soms komt het geheel onverwachts. Hoe kwam jij erachter dat je onverwachts zwanger was?

Voor de verjaardag van mijn vriend gingen we een weekendje naar Amsterdam. Daar voelde ik me vaak misselijk. Het was een beetje raar weer dat weekend, dus ik dacht dat het daar aan lag. Ik nam de pil, dus de gedachte dat ik mogelijk zwanger was, is op dat moment nooit bij me opgekomen. Diezelfde week bleef mijn menstruatie uit, maar ik vond het nog steeds niet raar. Dat gebeurde wel vaker. Ik kreeg steeds meer symptomen. Pijnlijke borsten, overgeven… Toen ging er eindelijk een belletje rinkelen. Ik ben dezelfde avond nog naar de winkel gegaan voor een zwangerschapstest of twee. Ja hoor… BINGO! Ik was zwanger.

Hoe bracht je het nieuws aan Tobias dat je onverwachts zwanger was geworden en hoe reageerde hij hierop?

Ik was eigenlijk heel impulsief. Zonder nadenken heb ik hem een berichtje gestuurd dat ik een zwangerschapstest ging halen, omdat ik dacht dat ik zwanger was. Tobias was natuurlijk in paniek na dat berichtje. Hij bleef maar berichtjes sturen, terwijl ik een test aan het halen was en ging testen. Ik heb hem uiteindelijk via sms laten weten dat de test positief was. Eerst kreeg ik geen reactie, maar daarna kwam de volle lading. De onverwachte zwangerschap was een enorme schok voor ons allebei. Tobias zijn eerste reactie was om boos erover te worden. Zijn leven ging voorgoed veranderen door een “ongelukje”. Dat wilde hij helemaal niet. Het waren drie stormachtige maanden waarin de emoties vol in hun beloop gingen. Uiteindelijk vertelde ik hem dat hij bij me kon blijven of helemaal weg kon gaan. Toen kwam voor ons het keerpunt. Hij heeft geen spijt gehad van deze keuze. Afgelopen maand waren we een weekendje weg naar Parijs. Daar vertelde hij me dat hij sommige dromen heeft moeten laten varen voor Jules, maar hij heeft er nieuwe dromen voor in de plaats gekregen. Soms komen de mooie dingen onverwachts. Soms is wat geluk brengt, anders dan je dacht.

Toen je in verwachting was van Jules, woonde jij en Tobias nog thuis. Welke veranderingen hebben jullie gemaakt om als gezinnetje verder te kunnen gaan?

Ik werkte deeltijd en ik had net een nieuwe deeltijd baan aangenomen. Ik had geen vast contract. Ik was hierover in paniek. Welke werkgever gaat een zwangere vrouw een vast contract geven die over twee maanden met zwangerschapsverlof gaat? Ik heb super hard gewerkt om een vast contract te bemachtigen en een maand later kreeg ik hiervan het goede nieuws. Ik had een vast contract gescoord. Dat was alvast één ding wat goed liep. De eerste drie maanden van mijn zwangerschap waren erg emotioneel. Toen ik vier maanden in verwachting was, stonden we eindelijk samen aan dezelfde kant. We begonnen de zoektocht naar een appartement. Dat hadden we vlot gevonden. Tegen die tijd was ik al met verlof en gingen we verhuizen. Tobias had niet op kinderen gerekend en heeft hiervoor veel dingen in zijn leven anders moeten doen dan hij altijd voor ogen had. Ik ben hier erg dankbaar voor. Misschien zeg ik dit te weinig. We hebben uiteindelijk ander geluk gevonden dan we verwacht hadden.

Als je nu terugkijkt op jouw zwangerschap. Wat was voor jou de moeilijkste tijd en waarom?

Vooral het begin van mijn zwangerschap was erg moeilijk. Die periode was gevuld met twijfels over wat het beste was. Was ik klaar om verantwoordelijkheid te nemen en om Jules groot te brengen? Ging ik dit alleen doen of samen met Tobias? Wat als ik koos voor abortus en op dezelfde manier verder ging met mijn leven? Ik heb heel lang dubbele gevoelens gehad. Ik wilde Tobias nooit een baby opdringen. Die keuze moest Tobias voor zichzelf maken. Het is raar. Er zijn twee mensen nodig om een baby te maken, maar uiteindelijk beslist de vrouw wat er gebeurd. De man kan alleen kiezen of hij daar wel of niet een deel van uit wil maken. Het was een moeilijke tijd, maar nu zijn we heel erg gelukkig. We zijn allebei ontzettend blij met de keuzes die we gemaakt hebben en we kunnen ons geen leven meer zonder Jules of elkaar voorstellen.

Welke MijnNami producten gebruik je graag en waarom?

Wij hebben de MijnNami Natural Touch Lepelfles, een heel handig dingetje. Zowel voor thuis als onderweg werkt het heel goed. Je hoeft niet meer je potje, lepeltje en bordje mee te nemen. Alles kan met één fles. Ik vond het eerst altijd een prutswerkje als het potje half leeg was om de fruitpap eruit te krijgen. Nu hoef ik alleen maar te knijpen in de lepelfles en het lepeltje vult zich. Het is ook super gemakkelijk uit te wassen, wat niet onbelangrijk is natuurlijk! We hebben ook nog de bandana slabbetjes “Marine”, zo leuk die motiefjes. De slabbetjes zijn perfect van grote om al de zever op te vangen haha, ze drogen snel en het shirt eronder word niet nat. Wij zijn heel blij met de producten!

Hoe was het om foto’s te maken voor MijnNami?

Ik vond het heel tof, vooral omdat de kleuren en motiefjes zo leuk zijn van de slabbetjes. Ik heb ook een video gemaakt over de lepelfles. Het is leuk om dingen te doen die je niet gewend bent. Ik hoop dat we dit nog eens kunnen doen.

Heb je nog tips en tricks die je wil delen met andere ouders?

Volg je hart en je gevoel , uiteindelijk voel je het beste aan wat je kindje nodig heeft. Probeer vooral de MijnNami producten hier zal je geen spijt van hebben.

Bekijk hier onze fotogalerij voor MijnNami
Instagram has returned invalid data.