Interview MijnNami Mama – Graziella met Lize, Mika en Jackie

Wie ben je?

Mijn naam is Graziella ten Veen, ik ben pas mama geworden van een super lieve meisjes drieling! Wij wonen gezellig in het leukste stadje van Nederland, Monnickendam. Omdat wij inmiddels met z’n vijven zijn is het soms een drukke bedoening, bij ons draait alles om gemak.

Vertel ons iets over Lize Mika en Jackie.

Er zijn drie meisjes; Lize, Mika en Jackie. 27 Februari 2019 zijn de meisjes op deze wereld gekomen na 35 weken en vier dagen. Tot nu toe gaat alles goed, en zijn het onwijze makkelijke kindjes (heel fijn als je een drieling hebt). Mika is soms wel een drabber en spuugt helaas veel, dat vind ik super sneu. Door Mika gaan er heel wat outfitjes en spuugdoekjes doorheen op een dag maar hey, de wasmachine doet zijn werk.

 

Je hebt aangegeven dat er vaak aan jullie gevraagd werd, waarom jullie er niet eentje van de drieling hebben laten weghalen. Wat vind jij van deze vraag?

Ik vind het een hele persoonlijke en intieme vraag. Ik vraag me dan meteen af waarom iemand dit vraagt.  Ik snap hier echt niets van… Gekke vraag van een ”bekende”. Ik vind het ook een beetje kwetsend.

 Voor de meeste moeders komt dat moment waarop de man weer aan het werk moet en dat ze voor het eerst alleen thuis zijn met de baby(‘s). Hoe was dat voor jou?

Ik vond het vooral doodeng, alles kwam opeens écht op mij neer.. de meisjes de dieren alles.. een heel eng gevoel waar ik de dagen voor Alex’s zijn eerste werk week onwijs tegenop zag.​

<— Dit is Alex! @hoekstra.alex op Instagram.

Hoe werkt het op jou uit om een drieling te hebben?

Heel veel liefde, een totaal andere ik. Ik leer mijzelf opnieuw kennen, zachter en ook kwetsbaarder. Ik leer hoe ik goed kan overleven op weinig slaap, en veel stress… Het is niet niks een drieling. Soms willen alle drie de dametjes tegelijkertijd iets van mij dan loop ik even stuk. Ik heb geleerd om bijzonder rustig te blijven in dit soort situaties… Eigenlijk ben ik normaal gesproken een echte stresskip. Bijzonder hoe dat zo loopt, en verandert.

 

Mama zijn is niet altijd even makkelijk. Jij doet alles gelijk keer drie. Hoe blijf jij jezelf op de rails houden?

​Ik ben erachter dat ik tijd voor mijzelf moet nemen en creëren, als ik dit niet doe heb ik af en toe een emotioneel piek momentje. Mijn emotionele piek momentjes voorkom ik liever.. Ik denk altijd maar zo, hoe rustiger ik ben, hoe relaxter ik mij voel hoe fijner de meisjes zich voelen. Gevoel neem je van elkaar over, daarom is het belangrijk dat je als mama zo fijn mogelijk in je velletje bivakkeert, al is dat natuurlijk makkelijker gezegd dan gevoelt.😉

Nog een vraagje van moeder tot moeder… Hoe houd jij in vredesnaam de enorme bergen was bij?

Hou op met me hoor.. hahaha

 

Welke  MijnNami producten gebruik jij graag en waarom?

Ik ben ontzettende fan van de spuugdoeken die over de schouder kunnen de ‘’normale ‘’ doeken glijden allemaal van je schouder af deze spuugdoeken niet, heerlijk! De spuugdoeken zijn niet de enige producten waar ik fan van ben, de speenknuffels vind ik ook een onwijs succes! De speenknuffels liggen heerlijk op de buikjes waardoor het speentje net beter blijft zitten. Ik heb me door mede mama’s laten vertellen dat kindjes door de speenknuffeltjes ook eerder leren om zelf het speentje terug te doen, ideaal toch?

Hoe was het om foto’s te maken voor MijnNami?

Ehh, een gedoe foto’s nemen van de kleintjes vind ik altijd gedoe maar wel leuk. Zie maar eens je kleintje precies zo te krijgen zoals jij het voor ogen bent, of net gebruik te maken van het moment dat is een hele uitdaging haha! Soms spugen ze net of beginnen ze te poepen, maar ach dit maakt de leukste foto’s en uiteindelijk komt er een super plaatje.

 

Heb je nog tips en tricks die je wil delen met andere ouders?

Maak het zo makkelijk mogelijk voor jezelf en je kindje, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Mijn Mijnnami favorieten kunnen je er onwijs bij helpen. Volg vooral je mama gevoel en kies voor alles wat zo dicht mogelijk bij je hart ligt.

Liefs,

Graziella

Bekijk hier onze fotogalerij voor MijnNami
Instagram has returned invalid data.