Een kijkje in mijn leven

Anita
Het gezicht achter MijnNami

Lieve mensen, ik heet Anita en ik ben 32 jaar. Ik heb samen met mijn partner een prachtige dochter van 5 jaar oud. Helaas is mijn leven niet makkelijk. Het zit vol onverwachte wendingen en hindernissen. Ik heb veel medische problemen die een dagelijkse strijd op zich zijn. De afgelopen maanden waren een vrije val voor mij. Van zware astma aanvallen tot pleuritis (ontsteking van het longvlies). Weken lang deed iedere ademhaling pijn. De dag begon in pijn en eindigde in pijn. Ik had geen behoefte aan mensen, ik had geen behoefte aan sociaal contact. Ik wilde alleen zijn met mijn familie en mijn grootste prioriteit was om geen corona bovenop mijn klachten te krijgen.

Mijn partner stuurde een berichtje naar de school van onze vijf jaar oude dochter. Wij hebben haar twee weken lang thuisgehouden om geen risico te nemen voor mijn gezondheid. Het viel mij zwaar om te lezen dat hij had gemaild dat het voor mij dodelijk kon zijn om corona te krijgen tijdens mijn kwetsbare periode. Ik wilde boos worden en hem vertellen dat hij het niet zo moest overdrijven, maar heeft hij dat wel gedaan? Sta je wel eens bij het leven stil en denk je dan dat je dingen beter moet gaan doen? Voor mij is deze email de doorslag geweest om weer medische behandelingen op te gaan pakken.

Ik heb tevens de chronische aandoeningen lipoedeem en lymfoedeem. Lipoedeem is ontzettend onbekend. Even kort door de bocht… Het houdt in dat mijn lichaam vetweefsel opslaat in mijn onderlichaam en het daarna niet meer als vet herkend. Mijn benen blijven dikker worden en zijn disproportioneel ten opzichte van mijn bovenlichaam. Dit vetweefsel is pijnlijk en er zijn dagen dat ik geen aanraking kan verdragen op mijn onderlichaam. Kan jij je het voorstellen hoe het is als de helft van jouw lichaam in pijn verkeerd en geen enkele vorm van druk kan verdragen? Zelfs het dragen van een broek of legging veranderd in een ware hel.

Lymfoedeem komt vaak samen voor met lipoedeem en heb ik er als bonus bijgekregen. Mijn lymfestelsel werkt niet goed en ik heb vaak vochtophopingen in mijn hele lichaam. Vooral in de zomer kan dit extreme vormen aannemen. Ik kan in een week 10 kilo aankomen doordat ik vocht vasthoud.  Ik heb niet voor niets drie verschillende maten in mijn kledingkast. Het zwaarste aan lymfoedeem vind ik dat ik vaak vochtophopingen in mijn handen krijg. Dit maakt het pijnlijk om de dingen te doen die ik graag doe, zoals achter mijn naaimachine zitten.

Ondanks alles houd ik ontzettend veel van de dingen die ik doe en het merk dat ik neerzet. Ouderschap komt niet makkelijk voor mij. Er zijn dagen waarop ik niet alles kan en ik moet creatief zijn om dingen voor mezelf en mijn gezin makkelijker te maken. Dit is hoe MijnNami is ontstaan. Toen mijn dochter net leerde lopen kon ik haar namelijk niet bijbenen. Mijn grootste angst was dat ze onder een auto zou belanden. Ik had een oplossing nodig om haar te laten lopen, zonder dat ze er zomaar vandoor kon gaan. Dit werd een kindertuigje. Het maakte mijn leven een stuk makkelijker en ik kon zonder zorgen boodschappen met haar doen. Andere ouders zagen het kindertuigje en kwamen met vragen. Dit was de inspiratie die heeft geleid tot het ontstaan van kindertuigjes.nl.

Het duurde niet lang voordat ik meer eisen begon te stellen aan het kindertuigje dat ik gebruikte. Ik ben toen overgestapt op een polstuigje en ik was zelfs de eerste die polstuigjes aanbood in Nederland. De kwaliteit van deze polstuigjes voldeed echter niet aan mijn verwachtingen. Ik heb toen een fabriek gezocht die een nieuw polstuigje kon produceren. Ik kreeg direct te maken met veiligheidseisen en keurmerken. Het heeft me al mijn spaargeld gekost om deze polstuigjes te laten ontwikkelen. Natuurlijk wilde ik mijn stempel kunnen zetten op een product waarin ik zoveel had geïnvesteerd. Dit was het begin van MijnNami. De polstuigjes waren mijn allereerste merk product. Tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds geen spijt van dit controversiële product. Het is een aanvulling geweest op mijn leven en ik ben ontzettend dankbaar voor alle mensen die mijn een berichtje hebben gestuurd met hoe mijn producten een aanvulling zijn geweest op hun leven.

Ondanks mijn gezondheidsproblemen ben ik ontzettend trots op de strijd die ik iedere dag lever om tot betere producten voor ouders te komen. Laat dat ook even gezegd zijn!

MijnNami Knuffeldoekje Konijntje – Morning Blue

14,95 incl btw

“Zachte aanrakingen, eindeloze liefde: MijnNami Knuffeldoekjes, een bron van comfort vanaf de allereerste dag.”

Lees meer