Interview MijnNami Mama – Mirjam met Nova

Wie ben je?

Ik ben Mirjam. Ik ben 20 jaar en ik kom uit Den Haag. Ik ben half Nederlands, kwart Indonesisch en kwart Joods. Ik ben de trotse mama van Nova.

Vertel ons iets over Nova.

Nova is 7 maandjes oud. Ze heeft nu al een enorme eigen wil. Ze is meestal erg vrolijk, maar ze kan zichzelf ook snel vervelen. Ik moet haar vaak bezig houden. Dit begint wel steeds minder te worden, omdat ze langzaam zelf meer gaat ontdekken. Zo is ze nu ook haar stem aan het ontdekken. Soms schreeuwt ze de hele boel bij elkaar en een plezier dat ze daarvan heeft!

Ze kan ook hele verhalen brabbelen. Dat brabbelen vind ik zo schattig! Ik ben benieuwd wanneer haar eerste woordje komt. Ze kan sinds kort wel ja knikken en nee schudden. Ziet er zo gek uit! Hoe harder hoe beter haha. Ze is echt een schat van een meisje. Ze lacht naar iedereen en sinds kort kan ze ook kusjes geven. Nou, je raad het al, ik smelt!!

Hoe is het om zo jong moeder te worden?

Ik werd zwanger toen ik 19 was en beviel op mijn 20ste. Dit is nooit ongewenst geweest. Ik droomde er altijd al van om jong moeder te worden. Ik hoop dat ik erg lang van mijn dochter (en misschien toekomstige kinderen) kan genieten. Ik kom zelf uit een hele grote familie en paste altijd op nichtjes en neefjes van baby af aan. Nu mag ik zelf moeder zijn en dat is het mooiste wat er is!

Zijn er veroordelingen waarmee je te maken krijgt, omdat je zo jong moeder bent? Hoe ga je hiermee om?

Natuurlijk is het soms ook lastig om op mijn 20e al een baby te hebben. Vriendinnen heb ik bijna niet meer. Ze laten niks meer van zich horen, maar zo weet ik wel wat ik aan ze heb. Een avondje uit gaan zit er voor mij bijna niet meer in, maar ik moet ook eerlijk zeggen dat ik daar geen behoefte aan heb.

Vooroordelen zijn er echt genoeg! Veel mensen zeggen dat ik nog had moeten genieten van mijn leven. Nou, ik geniet juist dubbel! Alleen op een andere manier. Ik word dagelijks aangestaard op straat. Mijn gezicht laat misschien zien dat ik een volwassene ben, maar mijn lengte zit niet mee! Ik ben maar 1,53 meter. Hierdoor lijk ik  jonger dan 20. Dit zorgt ervoor dat ik wel eens wordt nageroepen:

“Een kind achter een kinderwagen!”

Maar heel eerlijk? Het doet me niks. Ik ben gelukkig en daar gaat het om.

Welke  MijnNami producten gebruik jij graag en waarom?

Wij hebben een badcape met lammetjesoren, bijthandschoentjes en een speenknuffeltje. En ik zal je zeggen, wij zijn fan! De badcape is zo heerlijk zacht en ook nog eens 100% eco vriendelijk. Zodra Nova uit bad komt, gaat deze meteen om haar heen. Ook de bijthandschoentjes zijn een hit! Nova heeft last van beginnende tandjes, en bijt dus op alles wat los of vast zit. Deze handschoentjes doe je dus gewoon om het handje, en aan de vingertjes zit een bijt gedeelte. Hier kan ze aardig lang zoet mee zijn!

Het speenknuffeltje is Nova’s favoriet. Hij is zo lekker zacht. Ze knuffelt er echt mee! Als ze op haar rug ligt, blijft haar speen makkelijk in haar mond omdat het knuffeltje op haar borst ligt. Ik vind dit echt een ideaal product! Lekker knuffelbaar en super handig!

Hoe was het om foto’s te maken voor MijnNami?

Fotograferen is voor mij een grote hobby. Dat ik foto’s kan maken met mijn meisje maakt het nog veel leuker! Deze mama vond het dus geweldig! Ik fotografeer wel eens kledingsetjes voor verschillende merken. Dit was weer eens wat anders om te fotograferen. Ook Nova vind foto’s maken negen van de tien keer leuk. Ze lacht overal bij! Geweldig om dit te mogen doen voor MijnNami.

Wij krijgen veel opmerkingen bij MijnNami over de mooie foto’s van Nova. Hoe heb je geleerd om dit soort mooie foto’s te maken?

Wat leuk dat jullie die opmerkingen krijgen! Fotograferen is altijd al een hobby geweest. Net een dag voor dat ik de zwangerschapstest deed, kocht ik mijn spiegelreflex camera. Ben sinds dien heel erg gaan oefenen en dat doe ik nu nog steeds! Oefenen, oefenen en oefenen. En daar heb ik een prachtig kindje voor hihi. Ik hoop in de toekomst nog beter te worden en shoots te mogen doen. Maar dat is iets voor later!

 PS: We zijn allebei gek op panterprint!

Wat kunnen we van jou verwachten in de toekomst bij MijnNami?

MijnNami heeft gevraagd of ik interesse heb om samen een kleine blog te schrijven over hoe ik foto’s maak. Ik hoop dat ik hiermee andere mama’s kan helpen om een mooie Instagram feed te krijgen voor als ze ook willen brandreppen. Ik vind dit erg spannend en een beetje eng, maar het lijkt me wel superleuk om te doen!

Heb je nog tips en tricks die je wil delen met andere ouders? 

Ja zeker! Ik raad iedere mama de producten van Mijnnami aan. Heel kindvriendelijk, handig en het ziet er leuk uit! Een echte aanrader dus.

Bekijk hier onze fotogalerij voor MijnNami
Instagram has returned invalid data.