Interview MijnNami Mama – Nandy met Quin en Levi

Wie ben je?

Mijn naam is Nandy Janssen. Ik ben 29 jaar en moeder van een eeneiïge jongenstweeling.

 

Vertel ons iets over Quin en Levi

8 januari zijn mijn zoontjes Quin en levi geboren. Ze zijn een eeneiïge tweeling. Ze lijken erg op elkaar! Ze doen het super en groeien goed.

 

Welke MijnNami producten gebruik jij graag en waarom?

Mijn zoontjes zijn helemaal gek op de speenknuffeltjes. Vooral de konijntjes met afneembare speentjes. Deze zijn voor in bed. Beneden hebben ze ook nog beiden een speenknuffeltje. Voor Levi de giraffe en Quin de aap. Het handige aan deze speenknuffeltjes is dat de speentjes zo makkelijker in hun mond blijven. Het knuffeltje duwt een klein beetje tegen het speentje. Voor onze jongens heel fijn want de speen wil nog wel eens uit hun mond raken.

 

Denk je dat je wel eens dingen anders moet doen om voor een tweeling te zorgen dan voor een enkele baby?

Ik kan ze niet altijd direct aandacht geven. Als er eentje ziek is (zoals nu) voelt het alsof ik er maar voor eentje ben. Als ze ouder zijn kunnen ze zichzelf vermaken en dat is nu nog lastig. Voeden is thuis echt teamwork, vooral in de avond en nacht. Overdag kan dat ook een uitdaging zijn, wanneer ze in een tweelingkussen liggen. Daar maken we alleen gebruik van als er maar één van ons thuis is. In de avond hebben we de afspraak dat één van ons de kinderen verzorgt en één de flesjes klaar maakt. Ik denk dat als ouders één kind hebben dat ze elkaar meer kunnen afwisselen. Verder is een tweeling gewoon één baby extra. Het is voor alle nieuwe ouders nieuw en zwaar om hun leven volledig aan te passen aan een kleine spruit.

 

Hoe was het om foto’s te maken voor MijnNami?

Heel erg leuk! Vooral met de speentjes in de mond zijn de jongens erg rustig. Heel fijn om foto’s te maken.

 

Heb je nog tips en tricks die je wil delen met andere ouders?

Ik raad de knuffelspeentjes erg aan. Vooral als de zuigkracht van hun baby nog niet zo sterk is. De knuffel zorgt ervoor dat de speen beter in de mond blijft zitten. De knuffel met afneembaar speentje is helemaal handig. Zo kan het knuffeltje worden gewassen en het speentje worden afgespoeld en worden uitgekookt, zonder dat het knuffeltje nat wordt.

Bekijk hier onze fotogalerij voor MijnNami